tirsdag den 13. december 2011

DENGANG JULEN IKKE VAR SÅ SØD........

........ her hos mig. Hvert år ved den søde juletid, kommer jeg til at tænke på de stakkels mennesker, hvor denne tid er knap så sød..... de hjemløse....enlige mødre/fædre.....eller bare den lille familie, som ikke har penge nok til at indfri alle forventningerne, der opstår i december måned. Grunden til det berører mig så meget.....jeg har selv været i denne situation..... enlig mor (med angst) på bistandshjælp, og måtte hvert år søge kirken om julehjælp..... heldigvis kom jeg altid i betragtning, og fik en hjælpende hånd. En gang søgte jeg hos Frelsens Hær..... husker det så tydeligt, for her kunne jeg tydeligt mærke hvor fattig jeg var..... en vis form for ydmygelse opstod.....fik udleveret en bærepose....stille op på rad og række, og dem der ville, kunne så få fyldt posen op med gnaveben..... skal dog siges....fik også en købmandskurv, hvilket selvfølgelig var dejligt, men hold da lige op, hvor det tærede på de få resurser jeg havde.
Når jeg i dag, tænker tilbage på den svære juletid, er jeg taknemlig, for mine tre dejlige børn husker også denne tid, men har aldrig på noget tidspunkt, syntes de har manglet noget. Jeg tror også, min svære tid har givet mig noget.....lært at sætte pris på de små ting.....eller er det bare let at sige, når det hele er overstået?
Det var så lige et lille tilbageblik, og mine tanker går denne grå blæsende tirsdag til dem, som måtte befinde sig i en svær situation i denne søde juletid!

Rigtig god tirsdag!