tirsdag den 13. december 2011

DENGANG JULEN IKKE VAR SÅ SØD........

........ her hos mig. Hvert år ved den søde juletid, kommer jeg til at tænke på de stakkels mennesker, hvor denne tid er knap så sød..... de hjemløse....enlige mødre/fædre.....eller bare den lille familie, som ikke har penge nok til at indfri alle forventningerne, der opstår i december måned. Grunden til det berører mig så meget.....jeg har selv været i denne situation..... enlig mor (med angst) på bistandshjælp, og måtte hvert år søge kirken om julehjælp..... heldigvis kom jeg altid i betragtning, og fik en hjælpende hånd. En gang søgte jeg hos Frelsens Hær..... husker det så tydeligt, for her kunne jeg tydeligt mærke hvor fattig jeg var..... en vis form for ydmygelse opstod.....fik udleveret en bærepose....stille op på rad og række, og dem der ville, kunne så få fyldt posen op med gnaveben..... skal dog siges....fik også en købmandskurv, hvilket selvfølgelig var dejligt, men hold da lige op, hvor det tærede på de få resurser jeg havde.
Når jeg i dag, tænker tilbage på den svære juletid, er jeg taknemlig, for mine tre dejlige børn husker også denne tid, men har aldrig på noget tidspunkt, syntes de har manglet noget. Jeg tror også, min svære tid har givet mig noget.....lært at sætte pris på de små ting.....eller er det bare let at sige, når det hele er overstået?
Det var så lige et lille tilbageblik, og mine tanker går denne grå blæsende tirsdag til dem, som måtte befinde sig i en svær situation i denne søde juletid!

Rigtig god tirsdag!

6 kommentarer:

 1. Puha ja, der er vist mange, der ikke har det let i denne tid - og med det mener jeg ikke kun her i julen. Jeg tager hatten af for, at du på trods af sygdom og få midler har formået at skabe gode juleminder - og barndomsminder - hos dine tre børn. Ønsker dig og dine en fantastisk jul. Kan huske noget med, at du skal til Staden og fejre højtiden med nogle børnebørn, ikk?
  Knus og kærlige tanker....
  Kate

  SvarSlet
 2. Kære Kate.....ih som du husker godt... du har ret, jeg rejser til Staden den 22.dec..... så må jeg se hvornår turen går tilbage til Jylland!

  Hvis ikke vi "mødes" inden, ønskes du og dine aller kæreste også en rigtig god og glædelig jul!

  SvarSlet
 3. Tak for et godt og tankevækkende indlæg. Jeg krummer ind imellem tæer over de diskussioner om, hvorvidt vi har fattige i vores smørhul. Det kan godt være, at ingen må dø af sult i DK, men der er rigtig mange, der har det svært. Det er fantastisk, at du har formået at skabe god barndomsminder for dine børn.

  God jul til dig og dine.

  SvarSlet
 4. Kære Eva...tak for din hjertevarme kommentar!

  Også rigtig god jul til dig og dine kære!

  SvarSlet
 5. Hvor dejligt at høre at du og dine børn trods alt er kommet godt igennem det hele.Du lyder som en fantastisk mor og det skal du være stolt af. Jeg synes det er utrolig vigtigt at man træder til og hjælper de familier der har brug for det, det skal bare gøres på en værdig måde, der er ingen der skal føle sig ydmyget, alle kan jo komme i den situation.Knus.

  SvarSlet
 6. Skønt og livsbekræftende indlæg. Tak for det.... Og håber du får en rigtig god jul!

  SvarSlet